Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 30, 23:34

2022. július 31.-én vasárnap, „EDU és LEÓ Emléktorna” Kispaládon!

  • Közzétéve Sport hírek

Edut és Leót soha nem feledik a sportbarátok! Szomorú, nagyon szomorú éve volt a tavalyi esztendő a Fehérgyarmati járás sportéletének, s különösen Kispalád községnek, az Algács családnak. Tragikus hirtelenséggel, megdöbbentő módon, egymás után nagyon hamar hagyta itt ezt a földi világot két testvér, Algács Tibor és Algács Edgár, ahogy Őket szinte mindeni ismerte, EDU és LEÓ.

edu leo

A térség labdarúgásának, roma közösségének, két kiemelkedő egyénisége, mindenki által tisztelt, becsült, és szeretett alakja távozott a földi létből, életük teljében. Mindazok számára, akik ismertük Őket, a mai napig felfoghatatlan az Ő egymást követő haláluk, pótolhatatlan veszteséget jelent a hiányuk, s egyszerűen feldolgozhatatlan az a tény, hogy Ők már nem lehetnek közöttünk.

Hány focimeccsen, hány beszélgetés alkalmával merült fel azóta is az Ő nevük, hány szempár lábad könnybe a mai napig, rájuk gondolva. Keressük, de nem leljük a magyarázatot… S tessenek elképzelni, ha számunkra ekkora veszteséget jelent a hiányuk, mit élhet át azóta is, az Ő szeretett családjuk….Azt gondolom, ezt igazából fel sem foghatjuk… Őket egyszerűen nem lehet feledni, akik csak ismertük Leót és Edut, a szívünkben, lelkünkben, mindörökké meg fognak maradni, amíg csak mi élünk ezen a földön !

Amit Ők letettek a lakóhelyükön, s ebben a térségben, a sport, a labdarúgás asztalára, az egy örök érték, Ők roma és nem roma fiataloknak, egyaránt példaképeik lehettek ! Igen, fizikai valójukban nincsenek már közöttünk, de emlékezetük nem halványul, s egyik családtagjuk, Algács Márk koordinálásával, 2022. július 31.-én /vasárnap/ 9 órai kezdettel, egy négy csapatos torna, az „I. EDU és LEÓ EMLÉKTORNA” kerül megrendezésre, a Kispaládi focipályán.

A résztvevők, emlékezni akarnak, s egy kis segítséget nyújtani a családfő nélkül maradt családoknak, amihez egy kis adománnyal fognak hozzájárulni a csapatok tagjai, s a nézők, s egy 4 csapatos labdarúgó torna kerül megrendezésre, azaz, ilyen módon, azzal a játékkal fognak emlékezni Rájuk, amit Ők mindketten, a világon mindentől jobban szerettek, a labdarúgással !

Lesz egy helyi csapat, azaz a Kispalád, s résztvevője lesz még a tornának a Túristvándi, a Szatmárcseke, és a Csengersima. A résztvevő csapatok vállalták azt, hogy mindig a győztes csapat lesz majd az, amely a következő évben ismét megszervezi a tornát, mivel egy vándorkupát nyer el a győztes egy esztendőre, amit egy év elteltével megvédhet a többiek ellenében.

Különdíjak is kiosztásra kerülnek majd. Algács Márk elmondta nekem, hogy minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak vasárnap Kispaládra, s előre is hálás szívvel köszönik a csapatoknak, nézőknek, miden résztvevőnek, hogy a családok segítségére lesznek ! Abban biztos vagyok, hogy Leó és Edu, odaföntről, megnézi majd a meccseket, s nagyon boldogok lesznek, hogy focival emlékeznek rájuk azok, akik a földi pályafutásuk során is oly fontosak voltak számukra !

Papp Attila /Papsi/

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280