Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 15:01

A beregi keresztszemes hírét vitték - a Beregszem Egyesület kiállítása Hajdúnánáson

  • Közzétéve Beregszem

A vásárosnaményi Beregszem Hagyományápoló Művészeti és Kulturális Egyesület tagsága a hagyományápolás mellett elkötelezett híve a beregi keresztszemes kézműves mintáinak minél szélesebb körben történő bemutatásának.

beregszem1fotók ©Novák Ágnes

Ilyen alkalom az egyesületnek Hajdúnánáson a Kéky Lajos Városi Művelődés Központ galériájában, a szerdán megnyitott kiállítása.

A megnyitóra tiszteletét tette és köszöntötte a nagy számú érdeklődőket Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár Bizottság alelnöke, valamint Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere.

Beregszem2

A kiállítást Dr Puskásné Oláh Júlia, a Népművészet Mestere nyitotta meg, beszédében egyebek mellett méltatta Herczegné Andrássy Éva alapító elnök munkásságát. Éva halála után férje, Herceg Péter vette át az egyesület elnökségét, aki szintén köszöntötte a hajdúnánási érdeklődőket. Az elnök elmondta, hogy a tagság tevékenysége szerteágazó, így a keresztszemes minták mellett bemutatásra kerülnek a tagok által készített festmények, rajzok, és ragasztott technikával készült textilszobrok is.

A megnyitón műsort adott a helyi Szalmakalap Citera Együttes.

beregszem3

A kiállításon bemutatásra került a Beregszem Egyesület által elindított keresztszemes mintakendő, amelyen a szatmári és beregi kézművesek hímezték bele kedvenc, szeretett mintáikat!

beregszem

beregszem4beregszem5beregszem6beregszem7

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280