Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 4, 19:02

Fügelevél szörp

  • Közzétéve Életmód

A fügefalevél a Bibliában is szerepel. A fügefalevél először Mózes könyvében jelenik meg, amikor a Bibliában leírásra kerül, hogy Ádám és Éva fügeleveleket fűztek össze, hogy ágyékkötőt készítsenek maguknak.

fugelevel es termes

A fügefalevél étkezési célt is szolgálhat, például készíthetünk belőle szörpöt.

Bacsikné Szigeti Gabriella vagyok, Okleveles Gyógynövényalkalmazási szakember, természetgyógyász, fitoterapeuta. Cikkeimben a természet kincseiről, a gyógynövényekről írok.

A fügefalevél fogyasztása miért lehet előnyös számunkra? Mert gazdag antioxidánsokban és kalciumban. Tartalmaz még A-, B-vitaminokat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, rezet, mangánt, cinket, folsavat.

A fügefalevél a népi hagyományok szerinti vércukorszint csökkentő hatású, de övsömör kezeléséhez is készítettek belőle pakolásokat.

A szörp készítéséhez szedjünk 5-6 db frissen hajtott füge levelet. Vágjuk le a levél szárát. A levéllemez ne legyen beteg. Mossuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. 35 dkg cukorból 5 dl vízzel főzzünk cukorszirupot. Ezzel a cukorsziruppal öntsük le a feldarabolt fügefalevelet és turmixoljuk le. 10-15 percet hagyjuk állni, majd szűrjük le. Egy citrom levével ízesítsük. Tartósítószer nélkül egy hétig eláll a szörpünk a hűtőben.

A hígítatlan fügefaszörpöt használhatjuk szószokhoz, tehetjük joghurthoz, salátaöntetbe.

A fügelevél ficin nevű fehérjebontó enzimet tartalmaz, ez a hatóanyag az ágakból, levélből szivárgó tejnedvben lelhető fel. A népi recept szerint ezzel a tejnedvvel szükséges bekenni a szemölcsöt, tyúkszemet naponta egyszer egy héten keresztül, annak megszüntetése céljából.

Figyelmeztetés: mint minden gyógynövény esetében, most is javaslom a kúraszerű fogyasztást. A levélben található tejnedv az arra érzékenyeknél allergiás tüneteket, hasmenést, belső vérzést is okozhat.

Speciális tudás, speciális szakrendelés: Bacsikné Szigeti Gabriella - https://gabriella-gyogynovenyei.webnode.hu/foglalas/ , +36/30-529-85-74

Amennyiben úgy érzi, hogy az ön egészségi állapotán is segíthetnék a gyógynövények erejével, jelentkezzen be rendelésemre, ahol biorezonenciás állapotfelméréssel, fényterápiával, egészségterv elkészítésével, életmódváltási tanácsokkal vezetem önt egy vidám és egészséges szemléletű útra, amely a gyógyulásához vezet.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280