Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 3, 19:53

Egyszerre népi és modern Kovács Nóri új videoklipje - Repülj madár

  • Közzétéve Érdekességek

Népi és modern egyszerre Kovács Nóri új klipje. A háttér motívumok mind ősi kincseinkre, az elmondhatatlanul értékes népdalkincsünkre, népzenei világunkra utalnak, amik nem véletlenül lettek Hungarikumok. A gyönyörű mintákat Ördög Noémi rajzolta meg, és tette vizuálisan nagyon különlegessé.

kovacsnori

Nóri így ír a facebookon az új klipről:

"A népzenei gyökereimre utal még a dalválasztás is. Hiszen ezt a csíkménasági népdalt már egyszer megismerhette tőlem a világ, mint Országimázs dalt. Most viszont új köntösbe bújtattam, magamhoz formáltam.... felöltöztem bele....viselem, mint viseletet.... hozzám nőtt....egybe forrtunk. Páratlanul csodás és egyedi hegedűjátékával teszi még ízesebbé és hitelesebbé Dulai Zoli barátom ezt a dalt.

Elmaradhatatlan a "Kovács Nóri" hangzásból állandó zenésztársam, Németh György kifinomult és cizellált gitárjátéka is. És a hangzás...az egy dolog, hogy én megálmodok valamit, de kell egy velem rezdülő szív és fül, aki ezt zenei formába önti. Ebben is megtaláltam a legmegfelelőbb partneremet Jónás Barnabás - Earnie személyében. A vizuális világot pedig Gerebics Sándor barátom találta ki és formálta hozzám. El sem tudjátok képzelni, mennyi utómunka van egy klip megszületéséig. Ezeket a felvételeket még áprilisban rögzítettük, s azóta már bizony a nyár is elröppent.

Aki a hanganyagot végső formába öntötte, Kiss Gábor, az Echo Recording Stúdióban, ahol egyébként az egész SZABADON lemezanyag felvételei folynak. A képi világ rakoncátlanságát pedig Tóth György - Geo fésülte ki ilyen tiszta, ugyanakkor karakteres és egységes filmmé. Egy-egy klip előtt hosszú napokig tűnődök, tervezek, milyen legyen az új dizájn. Hogy mutassak valami újat magamból úgy, hogy közben az egész lényem megmaradjon "Kovács Nóri"-s nak. Ebben segít Pádár Bernadett, aki gyönyörű sminkeket és hajkreációkat álmodik meg számomra. Köszönöm szépen minden alkotótársamnak a kiváló, lelkiismeretes munkáját!

Köszönöm mindazoknak, akik bármilyen módon segítettek, hogy ez a klip megszülethessen! "

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280