Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 21:47

Nem hagyják, hogy fázzanak a betegek a kisvárdai kórházban

  • Közzétéve Helyi hírek

Az a hír kapott szárnyra, hogy a kisvárdai kórház gyermekosztályán fáznak a betegek, mert nincs fűtés. A FrissMédia megkereste a kórház vezetőségét.

kisvarda korhaz

Tájékoztatásuk szerint valóban nem fűtenek a Szent Damján Görögkatolikus Kórházban, és ennek az az oka, hogy az átlaghőmérséklet az osztályokon meghaladja a 20-21 fokot.

A fűtési szezont egy kormányrendelet szabályozza, hivatalosan fűtési idénynek nevezik ezt az időszakot. A 157/2005. (VIII. 15.) rendeletben foglaltak szerint a fűtési időszak az év szeptember 15. napja és a következő év május 15. napja közötti időszak. Ebben az időszakban a szolgáltatás üzembentartója kötelezettséget vállal, hogy “a fűtést úgy szolgáltassa, hogy a fűtési idényben az emberi tartózkodás céljára szolgáló fűtött helyiségek belső hőmérséklete naponta 8-20 óra között átlagosan +20 °C, az előszobában, konyhában, WC-ben +16 °C, hallban, lakószobában +20 °C, mosdóban, fürdőszobában +24 °C legyen.”

A kórház dolgozói mindent megtesznek, hogy a betegek komfortos körülmények között gyógyuljanak - ott, ahol igény volt rá, elektromos fűtőtesteket állítottak be a kórtermekbe. Aki fázósabb, annak természetesen plusz takarót is adnak - válaszolta Hegyi Henrik főigazgató.

- FrissMédia -

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280