Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 5, 6:53

Udvaros Dorottya lett a Nemzet Színésze

A  Nemzet Színésze díjat a magyar színművészet, a nemzeti színjátszás fejlesztése, népszerűsítése, a nemzeti irodalom tolmácsolása és a magyar nyelv ápolása terén nyújtott kimagasló tevékenységért ítélik oda. 

A díjat a magyar színművészet, a nemzeti színjátszás fejlesztése, népszerűsítése, a nemzeti irodalom tolmácsolása és a magyar nyelv ápolása terén nyújtott kimagasló tevékenységért kaphatja meg a az a művész, akit a cím viselői maguk közé választanak. A Nemzet Színésze címet egyszerre legfeljebb tizenketten viselhetik, és ha valaki eltávozik közülük, akkor a cím többi birtokosa dönti el, ki kerülhet a megüresedett helyre.

Máthé Erzsi Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 95 évesen, pár nappal a május 16-i születésnapja előtt hunyt el. Az eltávozott színészlegenda helyére június 26-án választották meg az új tagot, akit a Nemzeti Színház vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila értesített a döntésről. A Nemzet Színészének most megválasztott Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

rtl.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280