Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 11:18

A Békéscsaba is tart a Tarpától - "A legfontosabb az lenne, hogy ne kapjunk gólt"

A Nyír-Wetland megyei I. osztályban veretlenül bajnoki címet szerzett tarpai focicsapat idei második nagy megmérettetésére készült. Az elsőt az amatőrkupa döntője jelentette, ahol sajnos elvéreztek a mieink. Vasárnap jön az újabb próbatétel, aminek a tétje az NB III.-ba jutás- olvasható a szon.hu-n

jegorovA DVTK ellen is becsülettel helytállt a Tarpa a februári kupameccsen ©Szabó Sándor

A megyei bajnokok közül voltak szerencsések, akik automatikusan feljutottak a harmadik vonalba. A Tarpa nem volt közöttük, így oda-vissza vágós alapon a Békéscsaba II. ellen kell pályára lépnie. Az első mérkőzés vasárnap délután 17.30-tól lesz Tarpán.


– Természetesen győzni szeretnénk vasárnap, mi mást is mondhatna egy edző – indította a beszélgetést Huszák Géza, a tarpaiak megbízott edzője. A legfontosabb az lenne, hogy ne kapjunk gólt.

Nagy csoda folytán akár már az első találkozón eldőlhetne a továbbjutás, ám maradjunk a realitásoknál. Nem lesz könnyű találkozó, hiszen a csabai csapat ügyes fiatalokból áll, akiket különböző akadémiákról igazoltak.

– A pandémia miatt többen már NB II.-es rutinnal is rendelkeznek, nem nyeretlen kétévesek, hiszen van tapasztalatuk a lábakban és a fejekben egyaránt. Jó lenne minél többgólos előnyhöz jutni mert nem tudni, hogy a jövő szombati csabai találkozón kik játszanak majd.

A lényeg az, hogy megpróbáljuk a legjobb eredményt kihozni, még egyszer kihangsúlyozom: gólt nem kapni, viszont minél többet szerezni, hogy a visszavágóra nyugodtan utazhassunk. Reméljük, hogy a csapat a legjobb arcát fogja mutatni – így Huszák Géza.

Nem volt elragadtatva a sorsolás után Brlázs Gábor, a csabai lilák felkészítője, aki szerint ellenfelük egy jól felkészült, erős csapat, talán a legerősebb az osztályozó résztvevői közül.

– Nehéz mérkőzésekre számítok, nekünk az első mérkőzésen kell egy olyan eredményt elérni, hogy még jó eséllyel nézzünk a visszavágó elé. Ötven százalék esélyt adok a továbbjutásunkra.

Sajnos, az osztályozóra kiírt szabályozás szerint a 2000-es születésűeknél idősebbek közül csak négyen lehetnek a pályán, így Lászik Milánt, Farkas Jánost és a rutinos Balog Zsoltot el is veszítettük. A kisebb sérüléssel bajlódó Pilán Márkó, valamint Ilyés Tamás viszont játszhat – nyilatkozta a csabaiak edzője a Békés Megyei Hírlap megkeresésére.

szon.hu

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ ADÁSBAN MEGTEKINTHETŐ LESZ A TARPA SPORTJA OLDALON!

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280